Donada la situació provocada pel COVID-19, ENGIJOC i l'EPS hem decidit suspendre el torneig local de Lleida.

 

WRO Spain

 

La World Robot Olympiad és una competició de robòtica a escala mundial on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i amb els anys s’amplia a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la fundació EducaBot.

La qualitat d’aquesta competició de robòtica està en el foment de valors i capacitats, els participantstreballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa. Un dels valors afegits d’aquesta competició és que el robot es construeix el mateix dia de la competició i les regles de joc són anunciades amb antelació abans de la competició menys una, que es pot anunciar el mateix dia de la competició.


L'equip

Per participar s’ha de formar un equip reduït de mínim dos i màxim tres participants més un entrenador. 
Els equips poden estar formats per membres d’edats diferents i s’inclouran a la categoria del membre més gran.

L'entrenador

L'entrenador és qui dóna suport als participants durant el procés de preparació de la competició però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb l’equip durant el torneig.
Ha de tenir 20 anys complerts el dia de la competició.

El primer Torneig Local de Lleida es va celebrar el 3 d'octubre de 2015. Després de la bona rebuda i l'augment de l'interès per participar-hi vam seguir treballant per oferir la 2a edició que es va celebrar el 9 de juliol de 2016, la 3a el 10 de juny de 2017, la 4a el 16 de juny de 2018 i la 5a el 15 de juny de 2019.


Si voleu veure com van anar les edicions anteriors ho podeu consultar aquí:

Edició 2015

Edició 2016

Edició 2017

Edició 2018

Edició 2019

Teresa Folguera Rubí
Responsable WRO Lleida
tfr@engijoc.com