Us esperem el pròxim 15 de juny de 2019 a l'Auditori - Edifici CCCT de la UdL - Cappont

Competició Regular: 11 hores

Lliga Football: 11 hores - Final Football: 13:30 hores

Entrga de premis: 14:20 hores

 La World Robot Olympiad és una competició de robòtica a escala mundial on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i amb els anys s’amplia a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la fundació EducaBot.

La qualitat d’aquesta competició de robòtica està en el foment de valors i capacitats, els participantstreballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa. Un dels valors afegits d’aquesta competició és que el robot es construeix el mateix dia de la competició i les regles de joc són anunciades amb antelació abans de la competició menys una, que es pot anunciar el mateix dia de la competició.


L'equip

Per participar s’ha de formar un equip reduït de mínim dos i màxim tres participants més un entrenador. 
Els equips poden estar formats per membres d’edats diferents i s’inclouran a la categoria del membre més gran.

L'entrenador

L'entrenador és qui dóna suport als participants durant el procés de preparació de la competició però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb l’equip durant el torneig.
Ha de tenir 20 anys complerts el dia de la competició.

Dia: Dissabte 15 de juny del 2019

Lloc: Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
del Campus de Cappont de la UdL.

 

En l'edició 2019, a la WRO Lleida se celebrarà la competició REGULAR amb les seves 5 categories (WeDo, Start, Elementary, Rookie i Junior) i la FOOTBALL.

REGULAR:

WeDo
El repte de la categoria WeDo es basa en construir un robot que pugui recollir els nens de les seves cases i trasportar-los fins a l'escola. A més, el robot també ha de poder entregar fruita a l'escola.

Start
El repte de la categoria Start es basa en el mateix que la categoria Elementary i s'utilitza el mateix tauler, però té una normativa simplificada per facilitar la participació als equips que s'estan iniciant a la robòtica.

Elementary
El repte de la categoria Elementary es basa en construir un robot que pugui actuar com un verdader taxi autònom, que porta als passatgers des d'una posició d'inici a una àrea objectiu.

Rookie
El repte de la categoria Rookie es basa en el mateix que la categoria Junior i s'utilitza el mateix tauler, però té una normativa simplificada per facilitar la participació als equips que s'estan iniciant a la robòtica.

Junior
El repte de la categoria Junior es basa en construir un robot que modernitzi el sistema d'il·luminació d'un edifici i ajudi a estalviar energia.

Més informació

FOOTBALL:

Té com a objectiu ser un reflex del joc de futbol humà. Dos equips de dos robots autònoms persegueixen una pilota transmissora d'infrarojos dins d'un terreny de joc amb l'obectiu de marcar més gols que l'equip rival.
Més informació

El primer Torneig Local de Lleida es va celebrar el 3 d'octubre de 2015. Després de la bona rebuda i l'augment de l'interès per participar-hi vam seguir treballant per oferir la 2a edició que es va celebrar el 9 de juliol de 2016, la 3a el 10 de juny de 2017 i la 4a el 16 de juny de 2018.

Actualment estem treballant per cinquena edició que se celebrarà el dissabte 15 de juny de 2019.

Si voleu veure com van anar les edicions anteriors ho podeu consultar aquí:

Edició 2015

Edició 2016

Edició 2017

Edició 2018

Teresa Folguera Rubí
Responsable WRO Lleida
tfr@engijoc.com