Aquesta Setmana Santa hem estat molt ocupats, hem realitzat casals de robòtica a Arbeca, Guissona i Mollerussa i hem fet un taller al Centre d’Art La Panera de Lleida utilitzant el material de LEGO Education adequat a les edats dels participants.

Casals de robòtica

1

En tots els casals de robòtica els nens i nenes van poder construir i programar diferents robots. Els més grans van utilitzar el material LEGO Mindstorms EV3 i inicialment van construir un robot base per aprendre els conceptes bàsics de programació i conèixer els diferents sensors. En funció del seu aprenentatge i els seus interessos van anar construint diferents models, a Arbeca van construir un gos i a Mollerussa i Guissona un braç robòtic.

Els més petits van treballar amb el material LEGO WeDo i van construir diferents models amb sensors per posteriorment programar-los.

Un cop tots els nens i nenes van conèixer el material i els fonaments de la programació va començar la creativitat!

A Arbeca els més grans van fer un gos i van aconseguir que saludés i s’assegués. Els nois dels casals de Mollerussa i Guissona van fer una grua que transportava peces d’un lloc a l’altre.

Els nens i nenes que van treballar amb WeDo també van fer coses molt originals!

A Arbeca es van inventar històries molt divertides per explicar-les als seus companys. Després, grans i petits, van simular una fira amb els robots creats i van fer una presentació amb Scratch, programa amb el qual es poden fer animacions.

A Guissona van fer un concurs de baldufes i un partit de futbol. Cada grup va muntar la seva baldufa proposada per LEGO WeDo i van fer un programa que contava el temps que rodava cada baldufa. Fins i tot van construir tres copes pel 1r, 2n i 3r classificat. El grup que treballava amb Mindstorms EV3 també hi va participar fent que el robot anunciés les rondes i els torns dels participants. Per fer el partit de futbol van muntar una porteria, un xutador i uns animadors i van dibuixar un camp en una cartolina per poder jugar el partit. Va ser un partit molt emocionant perquè al finalitzar van quedar dos grups empatats i van haver de fer el desempat.

A Mollerussa van fer un pont llevadís que s’aixecava quan passava el vaixell gràcies a un sensor de moviment. També van construir uns cotxes i fins i tot van construir un circuit i una línia d’arribada amb banderes que rodaven quan arribaven els cotxes.

  2


Tots vam gaudir molt de les activitats i hem recollit molt bones impressions dels nens i nenes:

Això ha sigut molt divertit, espero tornar a fer robòtica!!!

M’ha encantat!

M’ha agradat molt, és guai, molt guai

Aquesta extraescolar vull que es faci cada dia. M’ha encantat.

El millor casal de setmana santa.


Taller Joc d’Ombres a La Panera

Els nens i nenes que van participar en el taller de robòtica Joc d’Ombres del Centre d’Art La Panera a Lleida van construir amb el material LEGO WeDo dos construccions dissenyades per Engijoc que suportaven unes cartolines i les van programar per donar-los-hi moviment. El BaseGir feia rodar la cartolina i el BaseElevador li donava un moviment vertical. Les cartolines que hi van posar eren dibuixos originals i divertits dissenyats pels propis nens i nenes.

Per finalitzar van projectar aquests moviments en una pantalla i va començar un joc d’ombres ple de moviments en el que, amb una mica de creativitat, van poder imaginar-se moltes històries!

Untitled design