Ciència al Carrer és una fira divulgativa situada al centre històric de Lleida on divulgadors científics, docents, escoles i empreses fan divulgació de la ciència mitjançant mostres d’experiments i materials de caire científic obert a tothom. El passat dissabte, 23 de maig, es va celebrar la 9a edició.

Els nens i nenes que han participat en les activitats d’ENGIJOC d’aquest curs van presentar els seus projectes de robòtica. En total uns 72 nens i nenes van exposar una quinzena de treballs.

Els participants de les activitats del Pompeu Fabra de Mollerussa, del Local ENGIJOC, El Carme de Bellpuig i Joan XXIII de Les Borges blanques ens van presentar construccions de cotxes.


Untitled design (2)

Untitled design (4)


Els nens i nenes de La Creu de Torrefarrera i Dos Rius de Camarasa ens van ensenyar els seus robots base i les seves programacions. Des de l’escola Francesco Tonucci de Lleida ens van presentar el projecte “La fàbrica de rodes de cotxes” i els participants de l’activitat del Mathnasium van mostrar-nos unes màquines classificadores de colors i una màquina de cosir.


Untitled design (5)


Els nois i noies del Sant Josep de Tàrrega ens van ensenyar el seu elefant que era capaç de caminar, moure el cap i, fins i tot, agafar el menjar i transportar-lo amb la seva trompa. Els més petits ens van portar una petita mostra de la història que han creat, “El tresor fantàstic“.


Untitled design (6)


Finalment, els nois i noies de Països Catalans de Lleida van concloure la fira ensenyant-nos els seus projectes de robòtica: “El safari” i “La robòtica i el temps”. En el primer ens van mostrar diferents animals i un cotxe que representa el tot terreny que recorre el safari. En el segon projecte ens van presentar un Cucut programat perquè conti les hores, els minuts i els segons i un rellotge digital programat amb Scratch.


Untitled design (7)


Agraïm a tots els participants la seva implicació. Va ser una tarda divertida i entre tots vam transmetre el valor de la robòtica educativa a tots aquells que es van apropar a la nostra mostra.

Deixa un comentari

La vostra direcció de correu no serà mostrada. Els camps marcats son obligatoris *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada