Al Museu J.Trepat de Tàrrega duem a terme un taller en que els participants construeixen peça a peça (material LEGO) una reproducció de la fàbrica on aprenen com funcionen algunes màquines. Propostes com aquesta són un dels serveis que oferim des d’ENGIJOC dissenyant tallers per poder aportar experimentació i potenciar la didàctica d’iniciatives divulgatives.

La fàbrica que es construeix durant el taller consta de l’Embarrat, una Punxonadora, una Serra de vaivé i un Torn.

Untitled design (10)

Embarrat

Untitled design (14)

Punxonadora

Untitled design (12)

Serra de Vaivé

Untitled design (13)

Torn

Dins del grup de l’activitat fem equips de treball de 3 o 4 participants i cada equip construeix una d’aquestes màquines. El taller culmina conectant les tres màquines a l’embarrat i es posa en marxa la fàbrica per a que els participants hi puguin interactuar.

Fàbrica2

Posant en marxa l’Embarrat que han construït poden observar com aquest transmet la força a la resta de màquines. A la Punxonadora es pot posar un paper i observar com el perfora. La Serra de vaivé és una de les màquines que més agrada veure en funcionament als participants, ja que posant una fusta la serra és capaç de tallar-la i es veu molt clarament el moviment de vaivé. Experimentar amb el torn també és molt interessant, posant la punta d’un bolígraf o retolador sobre la peça que gira es pot observar com es marca el traç per revolució.
Dos dels conceptes que s’experimenten són la transmissió de la força i la conversió del moviment circular al moviment lineal.

Untitled design (15)

Experimentant amb el torn

Untitled design (20)

Visita guiada a la fàbrica

Podeu veure un vídeo resum del taller i la visita.

Voleu fer de mecànics i enginyers del segle passat?

Contacteu amb el Museu J.Trepat
Av. Josep Trepat i Galceran, sn
25300  Tàrrega
Tel.:973 311 616
www.museutrepat.catDeixa un comentari

La vostra direcció de correu no serà mostrada. Els camps marcats son obligatoris *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada