Durant les vacances de Nadal vam realitzar dos casals simultàniament: Ski Robòtic, al Parc Científic i Tecnològic de Gardeny, i Disseny i Impressió 3D, al centre Mathnasium.

Al Casal Ski Robòtic l’objectiu era crear les instal·lacions d’una estació d’esquí. Els dos primers dies d’activitats els participants van treballar propostes per assolir coneixements bàsics i poder encarar millor el repte Ski Robòtic. Els dos últims dies els van dedicar a treballar pel repte. Els més petits van crear un telecadira i un esquiador amb el material LEGO WeDo.

Untitled design (30)

Els nois i noies que treballaven amb el material LEGO Mindstorms van fer diferents robots: robots amb cadenes perquè poguessin anar per la neu, trineus amb rens i fins i tot una moto de neu que van programar per poder-la dirigir a distància.

Untitled design (40)

 ©Hermínia Sirvent

A partir de les nostres propostes cada equip va evolucionar segons els seus interessos, posant als robots els sensors que ells volien, programant el que a ells els agradaria que fes el seu robot… al final tots els equips van fer robots i programacions molt diferents.

L’últim dia els participants van exposar els seus treballs a les famílies i la Primera Tinent d’Alcalde, Montserrat Mínguez, i el director del Parc, Josep Clotet, els van lliurar els diplomes de participació.

Untitled design (41)

 ©Hermínia Sirvent

Al Casal de Disseny i Impressió 3D els nois i noies, mitjançant el programa Tinkercad, van dissenyar els seus models i posteriorment els van imprimir allà mateix amb la impressora 3D que imprimeix per MDF (Modelat per Deposició Fosa). Cada participant hi va posar part de la seva imaginació i els resultats van ser creacions molt diverses!

Untitled design (44)

Els nois i noies van poder veure en directe com s’imprimien les seves creacions i se les van poder endur a casa seva.

Untitled design (43)

 

Deixa un comentari

La vostra direcció de correu no serà mostrada. Els camps marcats son obligatoris *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada