La World Robot Olympiad és una competició de robòtica a nivell mundial on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i amb els anys s’amplia a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la fundació EducaBot.

ROB_0399[1]

S’organitzen diverses competicions al voltant de 3 desafiaments:

  • Competició de robòtica Regular: Es proposen dos reptes dins d’una temàtica determinada. El repte està relacionat amb el país que acull la final a nivell mundial.
  • Competició de robòtica WRO GEN II: Els participants participen amb el seu robot en un partit de futbol.
  • Competició de robòtica Open: L’objectiu és construir un robot perquè pugui investigar i explorar diferents entorns.

Aquest any organitzem el 1r torneig local a Lleida en que únicament es portarà a terme el desafiament Regular. No us ho podeu perdre!

La qualitat d’aquesta competició de robòtica està en el foment de valors i capacitats, els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa. Un dels valors afegits d’aquesta competició és que el robot es construeix el mateix dia de la competició i les regles de joc són anunciades amb antelació abans de la competició menys una, que es pot anunciar el mateix dia de la competició.

Per participar s’ha de formar un equip reduït de mínim dos i màxim tres participants més un entrenador, el qual dona suport als participants durant el procés de preparació de la competició però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb l’equip durant el torneig.

Hi ha dues categories:

  • Elementary:  de 7 a 12 anys (nascuts entre 2003 i 2008).
  • Junior High: de 13 a 15 anys (nascuts entre 2000 i 2002).

Els equips poden estar formats per membres d’edats diferents i s’inclouran a la categoria del membre més gran.

El dia 14 d’abril es farà una presentació a Lleida, a les 18:00h a la Sala de Graus de la Universitat de Lleida, on s’informarà del torneig que tindrà lloc a Lleida el dia 3 d’octubre. Us hi convidem a tots. Per a més informació feu clic aquí