Experiència a l’Escola Pinyana d’Alfarràs

Una de les línies de treball d’ENGIJOC és la realització d’activitats curriculars a les escoles. A més d’algunes propostes concretes d’activitats ja dissenyades per nosaltres amb les quals es treballen conceptes curriculars, també confegim activitats a mida segons el contingut que es vulgui treballar a l’aula.

El passat divendres, 26 de febrer, vam ser a l’Escola Pinyana d’Alfarràs realitzant dos tallers curriculars: Els Invents i Les Màquines Simples, essent una mostra de les dues modalitats.

Els invents

Aquesta activitat l’hem dissenyat a mida per l’Escola La Pinyana, que va fer una demanda específica per treballar els invents a partir de la robòtica donat que a l’escola estan duent a terme el projecte dels invents.

Els nens i nenes de 2n de primària van treballar l’evolució de quatre invents (la televisió, la rentadora, la planxa i la llum elèctrica) mitjançant un autòmat programable, la Bee-bot, amb una lona on hi havia diferents imatges de l’evolució dels invents i els elements que ho han fet possible. L’objectiu de l’activitat era relacionar els invents i els recursos que han permès l’evolució de cada invent fent desplaçar el robot per la lona on hi havia les imatges.

Untitled design (55)

La Bee-bot és un autòmat programable que permet entendre la seqüencialització de les ordres que vas introduint i l’orientació espacial donat que són ordres de desplaçament. A més, es reforcen conceptes matemàtics com l’enumeració, la suma,…

Les Màquines Simples2493542b

Aquesta activitat és una proposta pensada per a treballar les màquines simples a Cicle mitjà i Superior de primària, concretament es treballa la palanca, la politja, els engranatges i les rodes i eixos. Els participants construeixen les màquines amb material LEGO seguint les instruccions i experimenten amb els diferents models analitzant el seu funcionament. Es treballa en equips de dos, la qual cosa permet que tots puguin participar activament i treballar les habilitats del treball en equip.
ENGIJOC ha elaborat una guia didàctica i un recull de fitxes pels usuaris de manera que tota aquesta experimentació quedi enregistrada.

Els participants s’ho van passar molt bé treballant diferents conceptes amb material LEGO i la Bee-bot. Tots van participar-hi molt activament.

Per consultar totes les activitats curriculars que oferim feu clic aquí. Si ens voleu fer una demanda concreta, no dubteu en enviar un correu a info@engijoc.com o trucar al 973.710.755

Deixa un comentari

La vostra direcció de correu no serà mostrada. Els camps marcats son obligatoris *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada