Aquest dissabte, 10 de juny, es va celebrar a Lleida el 3r Torneig Local de la World Robot Olympiad organitzat per ENGIJOC i l’Escola Politècnica Superior de la UdL. En aquesta edició hi van participar vint equips que van venir d’arreu de la província. Aquests equips estaven dividits en dues Categories, els participants de 7 a 12 anys van competir a la Categoria Start i els de 13 a 15 anys a la Categoria Junior High.

La competició es va iniciar a les 8:15h del matí. Els equips van disposar de 2 hores i mitja per construir el seu robot al “Pit de construcció” on no podien tenir cap comunicació amb el seu entrenador. A més de construir el robot que ells mateixos havien dissenyat, també van fer les proves necessàries al tauler de proves per comprovar si la seva programació era la correcta o calia fer modificacions o calibrar sensors.

1

A les 11:00h van començar les rondes de competició. Cada equip va disposar de 3 rondes per aconseguir la millor puntuació amb 20 minuts entre ronda i ronda per fer canvis i millorar la puntuació.

Untitled design

AV Robots 5 de l’Escola Mn.Albert Vives de la Seu d’Urgell va ser el guanyador de la Categoria Start i APGMMS de Tàrrega i Vallbona de les Monges els millors de la Categoria Junior High.
Els guanyadors tenen plaça a la Final Nacional que tindrà lloc a Múrcia el 16 i 17 de setembre. A més, en el cas de la Categoria Junior High, el guanyador de la final Nacional passa a la Internacional que aquest any es desenvolupa a San José (Costa Rica). Desitgem als equips molta sort i, sobretot, que gaudeixin de l’experiència i del treball d’equip!

Classificació Categoria Start:

PosicióNom EquipOrigenPoblació
1AV Robots 5Escola Ms. Albert VivesLa Seu d'Urgell
2Països Catalans LleidaEscola Països CatalansLleida
3Pia RobotsEscola Pia TàrregaTàrrega
4AV Robots 1Escola Ms. Albert VivesLa Seu d'Urgell
5AV Robots 2Escola Ms. Albert VivesLa Seu d'Urgell
6AV Robots 4Escola Ms. Albert VivesLa Seu d'Urgell
7EPIS 1Col·legi EpiscopalLleida
8AV Robots 3Escola Ms. Albert VivesLa Seu d'Urgell
9Mini-MàstersLa Pobla de SegurLa Pobla de Segur

2

Classificació Categoria Junior High:

PosicióNom EquipOrigenPoblació
1APGMMSTàrregaTàrrega
2Lego DRINS Els PlanellsArtesa de Segre
3Robot ArtINS Els PlanellsArtesa de Segre
4Wall-3INS Samuel Gili i GayaLleida
5ErmengolRobot2INS Ermengol IVBellcaire d'Urgell
6Lego EnergyINS Els PlanellsArtesa de Segre
7Lego WarriorsINS Els PlanellsArtesa de Segre
8ErmengolRobot3INS Ermengol IVBellcaire d'Urgell
9EPIS 2Col·legi EpiscopalLleida

3

Aquesta competició no hauria estat possible sense el patrocini de Plusfresc, Agrifood i Arts Gràfiques Molino. A més, gràcies a la seva col·laboració, ENGIJOC ha pogut realitzar activitats GRATUÏTES paral·leles els mesos previs a la competició com la impartició de cursos de Robòtica i Programació LEGO Mindstorms a través del CRP del Segrià i facilitar equipaments als centres que no en disposen.

També hi van col·laborar Intech 3D, GDG Lleida, Lleida Drone i Mestre, fent demostracions de Drones i Disseny 3D en dia de la competició.

La World Robot Olympiad és una competició de robòtica a nivell mundial on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i s’ha anat estenent a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la Fundació EducaBot, fins enguany en que s’organitzen 18 competicions locals.

Tot i que la World Robot Olympiad ofereix 3 desafiaments, en la tercera edició de la WRO a Lleida únicament s’organitzarà el desafiament REGULAR amb les dues categories següents:
– Start: 7 a 12 anys – primària.

– Junior High: 13 a 15 anys – secundària.

Deixa un comentari

La vostra direcció de correu no serà mostrada. Els camps marcats son obligatoris *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada