queES

activitats

comparticipar

Sin título-1

 WRO_CMYK_3

 

 Dissabte 16 de juny


 

Què és la WRO?

 

La World Robot Olympiad és una competició de robòtica a escala mundial on els participants lluiten per assolir els reptes. Aquesta competició, organitzada per World Robot Olympiad Advisory Council, neix als països asiàtics l’any 2000 i amb els anys s’amplia a la resta del món. L’any 2013 s’inicia a Espanya promoguda per la fundació EducaBot.


 

076

 

La qualitat d’aquesta competició de robòtica està en el foment de valors i capacitats, els participants treballen en equip i han de desenvolupar la seva creativitat, tenir iniciativa i resoldre problemes per realitzar el repte que se’ls proposa. Un dels valors afegits d’aquesta competició és que el robot es construeix el mateix dia de la competició i les regles de joc són anunciades amb antelació abans de la competició menys una, que es pot anunciar el mateix dia de la competició.


L'equip

Per participar s’ha de formar un equip reduït de mínim dos i màxim tres participants més un entrenador. 
Els equips poden estar formats per membres d’edats diferents i s’inclouran a la categoria del membre més gran.

L'entrenador

L'entrenador és qui dóna suport als participants durant el procés de preparació de la competició però mai pot col·laborar ni comunicar-se amb l’equip durant el torneig.
Ha de tenir 20 anys complerts el dia de la competició.Edicions

El primer Torneig Local de Lleida es va celebrar el 3 d'octubre de 2015. Després de la bona rebuda i l'augment de l'interès per participar-hi vam seguir treballant per oferir la 2a edició que es va celebrar el 9 de juliol de 2016 i la 3a el 10 de juny de 2017. Actualment estem treballant per l'edició 2018 que se celebrarà el dissabte 16 de juny.

Si voleu veure com van anar les edicions anteriors ho podeu consultar aquí:
Com participar?

 

Per participar necessiteu formar un equip de dos o tres membres més un entrenador. A més, heu de disposar del material necessari: Kit de material LEGO Mindstorms (NXT o EV3) amb el seu Software de programació i el tauler de joc.

 

Per inscriure-us a la competició heu d'emplenar el següent formulari de la WRO: http://www.wroboto.es/index.php/inscripciones

 

Per a tots els participants inscrits al Torneig de Lleida, ENGIJOC crea un espai de debat online per poder resoldre dubtes i compartir experiències a l'hora de preparar el repte.
A més, per tal d'economitzar costos unim necessitats a l'hora de comprar material.

 

DOTACIÓ DE MATERIAL 

Seguint els objectius d'obtenció de patrocini, gràcies als col·laboradors tenim la capacitat de dotar d'equipaments de robòtica als centres inscrits a la WRO que compleixin els següents requisits:

-Centres participants com a primer any a la WRO sense equipament de robòtica.

-Centres participants com a segon any a la WRO, amb mancances de material (Caldrà valorar la casuística de cada centre i l'aportació de patrocini).

 

Preguntes freqüents

 

Quin és el termini màxim per formalitzar una inscripció?

El termini per formalitzar una inscripció és un mes abans de la data del torneig local al que es vulgui participar.

La inscripció serà vàlida un cop efectuat el pagament, abans d’aquest moment no es constarà com inscrit a la competició.

 

Quin és el preu de la inscripció?

El preu de la inscripció són 60 € per poder participar al Torneig Local. Els altres costos que hi pugui haver, com el material, van a càrrec de cada equip.

Quin material es necessita per participar al desafiament Regular?

Per participar a la WRO en el desafiament Regular es necessita un robot amb el seu software de programació i el tauler de joc.

Pel que fa al robot pot ser NXT o EV3 i en el cas de l'NXT es pot utilitzar el sensor de color HiTechnic i els softwares propis de cadascú d’ells.

El tauler de joc cadascú se l’ha d’elaborar segons les característiques del repte que es poden trobar a la mateixa pàgina web de la WRO.

Les parts addicionals del robot poden ser construïdes amb qualsevol element de la marca LEGO, recomanable línia productes LEGO Education.

 

Deixa un comentari

La vostra direcció de correu no serà mostrada. Els camps marcats son obligatoris *